הוצאה לפועל וחדלות פירעון
עורך דין הוצאה לפועל וחדלות פירעון
מה השירותים המשפטיים המוצעים לכם על ידי עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל? מהי החשיבות הנלווית לשירותים אלו עבור החייב והנושה כאחד ומתי מומלץ לפנות לשירותיו המקצועיים של עורך דין הוצאה לפועל? על כך ועוד בעמוד שלפניכם.
הוצאה לפועל היא למעשה זרוע ביצועית של רשות האכיפה והגבייה הפועלת מטעם משרד המשפטים ופעילותה מוסדרת בחוק ההוצאה לפועל המונהג בישראל מאז שנת 1967. בישראל פועלות 25 לשכות הוצאה לפועל אזוריות, שכל אחת מהן אמונה על מימוש ואכיפת ההליכים האזרחיים בכל הנוגע לגביית חיובים בהתאם להחלטות בתי המשפט ובתי הדין המוסמכים לצורך כך, כאשר אכיפת החיוב מיושמת באמצעים שונים המופנים כנגד החייב, וביניהם: עיקולים, עיכוב יציאה מהארץ, הגבלת חשבונות בנק וכרטיסי אשראי, צווי מאסר ועוד.
אם כך, מהם השירותים המשפטיים המוצעים על ידי עורך דין הוצאה לפועל?
שירותיו המשפטיים של עורך דין הוצאה לפועל מיועדים גם לצרכי ייצוג "חייבים" וגם לצרכי ייצוג "נושים", כאשר סוג ואופי השירותים המשפטיים נקבע בהתאם לזהות הלקוח על פי הגדרתו כ-נושה או חייב. במקרים בהם עורך הדין מייצג את הנושה (זוכה) בתיק הוצאה לפועל, שירותיו המשפטיים של עורך הדין נועדו לצרכי מיצוי זכויות הנושה בתיק תוך בחירה מוקפדת של ההליכים הננקטים כנגד החייב. מנגד, במקרים בהם עורך הדין מייצג את החייב, השירותים המשפטיים מתמקדים בניהול הליכי הסדר אל מול הנושים ופעילות אל מול לשכות ההוצאה לפועל לצרכי עיכוב ו/או ביטול הליכים.
מהי החשיבות הנלווית לשכירת שירותיו של עו"ד הוצאה לפועל?
הליכי הוצאה לפועל הם הליכים משפטיים לכל דבר ועניין, ולכן, קיימת חשיבות רבה לליווי מקצועי של עורך דין העוסק ומתמחה בדיני הוצאה לפועל לצורך ניהול התהליך על הצד הטוב ביותר עבור הנושים או עבור החייבים. תפקידו המשפטי – מקצועי של עורך דין הוצאה לפועל הוא לבחון את כל ההיבטים הנלווים לכל צעד חוקי אותו הוא יכול לנקוט לטובת קידום ענייניהם של לקוחותיו, בין אם מדובר בלקוחות חייבים על פי חוקי ההוצאה לפועל ובין אם מדובר בלקוחות הנמנים על ה-נושים. כך או אחרת, שירותיו של עורך הדין נועדו לצרכי מיצוי זכויות עבור כל אחד מהצדדים ומתן הגנה משפטית בהתאם למאפייני התיק.
מתי מומלץ לפנות לשירותיו של עו"ד הוצאה לפועל?
פניה יזומה לשכירת שירותיו של עורך דין הוצאה לפועל מומלץ שתעשה על ידי כל אחד ואחת מביניכם המוצא את עצמו נדרש להתמודדות אל מול לשכות ההוצאה לפועל, כאשר הפנייה מצד נושים מומלץ שתעשה עוד לפני פתיחת ההליכים בלשכות ההוצאה לפועל וזאת על מנת לבחון את צרכי ניהול התיק, ואילו הפניה מצד חייבים מומלץ שתעשה בשלבים המקדימים ביותר לאחר פתיחת התיק בהוצאה לפועל. בשני המקרים, קיימת חשיבות רבה להיוועצות המוקדמות לצרכי מיצוי התהליכים והגנה משפטית מלאה על זכויותיכם.
האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי פרטני מעורך דין, אינו מתאים לנסיבותיו הספציפיות של כל מקרה ומקרה והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי.